Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 decembrie 2015

BABILON - 3

 Și asta pentru că îngerii ridicau foarte mult praf în drumul lor spre întâlnirea pe care Yahve o convocase, iar acest praf lăsa umbre care răzbăteau înapoi prin pelicula de praf proaspăt deranjată ce rămânea în atmosfera rarefiată a lunii foarte mult timp datorită gravitației scăzute de pe acest corp ceresc. Fără a urma vreo stradă sau autostradă, pentru că acestea lipseau cu desăvârșire, îngerii zburau la joasă înălțime cu o viteză amețitoare.
 Nimeni dintre cei prezenți nu credea că această întâlnire putea fi atât de importantă, încât să fie chemați într-un timp atât de scurt. Asta nu s-a mai întâmplat niciodată de când erau în acest colț de univers unde nimic interesant nu părea a-i aștepta nici măcar în următoarele milenii, darămite în următoarele zile. Cel mai preocupat dintre toți era Michael, cel care, de obicei, ducea la îndeplinire planurile șefului, atunci când acesta nu dorea să le înceapă el însuși sau chiar să le termine. Era nerăbdător să vadă ce însărcinare îi va mai da și de data aceasta, dar nerăbdarea lui era copleșită mai degrabă de un sentiment de neliniște datorat chemării într-un timp atât de scurt de când s-au văzut ultima dată și într-un număr atât de mare de indivizi din comunitatea lor. Nu putea decât să spere că peisajul pe care-l avea în minte de data trecută avea să fie altul, deși premisele nu promiteau așa ceva.
 - A apărut o nouă și gravă problemă. Aș spune eu, cea mai gravă problemă pe care am întâlnit-o până acum pe planeta care ni s-a dat în sarcină, a spus șeful lui Michael, după ce toți membrii consiliului s-au așezat în grabă. După cum știți, a continuat el, noua specie de oameni, pe care am produs-o cu ceva timp în urmă, și-a schimbat locul și și-a așezat tabăra în Senaar.
 - Nimic neobișnuit până aici, ba chiar am putea spune că ne așteptam la așa ceva, dacă nu o speram unii dintre noi, mai mult decât o așteptam, zise o voce din peisaj.
 - Așa este, dar ceea ce foarte puțini dintre voi știți este că s-au dus acolo în proporție de 99%, lucru la care poate nimeni nu se aștepta după cum evoluau faptele. Puținii care au rămas în urmă au ales calea munților, dar, după cum vedem noi lucrurile, nu ridică niciun pericol, de vreme ce sunt sortiți pierii și, chiar dacă nu ar fi așa, sunt prea puțini ca să ne preocupe.
 - Atunci, care să fie problema? întrebă Michael.
 Michael știa de cei 1%, dar avea altă perspectivă asupra lor. Acum era curios să afle și el noutățile care aveau să fie prezentate în legătură cu cei 99%.
 - Conducătorul lor, Arfacsad, a reușit să-i convingă să se mute în acest ținut și să ridice acolo o cetate ca să le fie adăpost tuturor. Nimic suspect, până aici. Dar așteptați. Ceea ce este mai ciudat e faptul că și-au propus să facă un turn atât de lat și de înalt, încât să cuprindă toată suflarea în el și să ajungă până la cer. Bineînțeles că ar fi de domeniul absurdului să ne gândim că vor să ajungă până la noi, deși poate că unii dintre ei s-au gândit până acolo. Nimeni dintre ei nu are măcar noțiunea de atmosferă. Problema pe care o ridică această construcție este de natură umană, aș spune eu. De data aceasta, niciunul dintre ei nu s-a împotrivit. Nici măcar un singur individ. Toți au fost de acord cu propunerea lui Arfacsad, chiar dacă aceasta presupune un efort susținut de ani de zile, iar unii dintre ei s-ar putea să moară de bătrânețe lungă înainte de a vedea turnul finalizat. Incredibil este că toți participă în felul lor la ridicarea acestui edificiu. De la copii, la bătrâni. Nimeni nu vrea să fie exclus. Eu însumi am petrecut un timp între ei și i-am observat. Este uluitor cât sunt de uniți. La așa ceva nu ne așteptam.
 - O eroare de proiectare nu are cum să fie, se scuză o altă voce.
 - Și totuși, iată-ne în fața lucrului pe cale să se îndeplinească. Nu trebuie să vă reamintesc faptul că noul curs al evenimentelor este împotriva planului inițial pe care noi trebuie să-l îndeplinim pe această planetă. Acești oameni asta au început a face și acum nu vor înceta din acele toate pe care le vor apuca a face. Uniunea lor este o amenințare a planului nostru. Așa ceva nu putem îngădui. Lucrurile vor merge prea repede și vor scăpa de sub control. Am pus la cale un plan pe care Michael, aici de față, va trebui să-l coordoneze și căruia dumneavoastră toți trebuie să vă supuneți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile indecente vor fi șterse.
Mulțumesc.