Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 ianuarie 2016

BABILON - 4

 Lui Michael mai că nu-i venea să creadă. Iar trebuia să țină legătura cu toți acești indivizi care păreau a-l aprecia de la bun început pentru puterea și tenacitatea lui, pentru capacitățile sale militare. Situația era însă de neconceput pentru Michael care nu-i putea accepta atât de ușor premisele. El purta sabia dreptății. Ce avea de gând Yahve? Să-i nimicească din nou?
 - Ei sunt un singur neam, a continuat, și au o singură limbă. Unitatea lor este legată într-o proporție covârșitoare de acest fapt. Existența lor, fiind la început, se simte atrasă de cei de același neam cu ei și de cei cu același grai. Dovadă o face lipsa legăturii lor cu celelalte nații de oameni de pe planetă...
 - Totuși, dacă-mi este îngăduit, schimbarea acestui fapt ar avea consecințe extrem de grave pe termen foarte lung, interveni Michael consternat la gândul dezbinării oamenilor pe care tocmai i-a mai năpăstuit cu o soartă care poate nu li se cuvenea. După cum văd eu lucrurile, ceva în ființa lor începe să se cizeleze. Ceea ce vreți dumneavoastră să faceți contravine în mare măsură voinței zeității căreia i se închină, dacă-mi este permis să spun așa ceva.
 - Cei mai mulți dintre ei nici nu știu cui i se închină, dragul meu Michael.
 - Asta nu ne dă dreptul să-i privăm de un viitor care ar putea însemna enorm pentru ei. Uitați-vă la celelalte planete cărora li s-a aplicat același tratament. Sunt în conflicte de mii de ani. Nu găsesc o cale de înțelegere de tot atâta timp, iar cu scindarea religiilor lucrurile par să meargă și mai rău. Oamenii sunt pătimași, de aceea poate că sunt și atât de uniți. Despărțindu-i atât de tineri, nu putem face decât rău. Înverșunarea unuia împotriva altuia ar putea dura milenii în cazul lor, dacă nu mai mult. Nici nu vreau să mă gândesc la cum o să evolueze religia fiecărui grup. Este îndoielnic faptul că va rămâne unitară. Vor avea granițe și vor înființa națiuni. Se vor măcelări în numele acesteia. Vor muri și vor ucide pentru religia lor, pentru națiunea lor pe care vor trebui s-o apere pentru că chiar le va fi pusă în pericol existența. Națiuni vor supune și distruge națiuni. Ce poate fi mai meschin decât atât?! Să se ucidă între ei?! Poate vor înființa și armate și vor urma orbește niște ordine pe care nu vor avea voie să le gândească. Istoria ne-o arată limpede. Spiritul național se va întipări atât de adânc în ființa lor, încât se vor face sacrificii enorme pentru a-l șterge. Și cu ce preț?! Cu suspiciuni... Cu resentiment... Cu foamete... Cu crimă! În numele a ce? Se vor supune unii pe alții. Se vor urî, se vor bate, se vor ucide convinși fiind că fac bine. Gândiți-vă!
 - Se vor ucide și frații între ei, din câte îmi dau eu seama. S-a mai întâmplat chiar la început. Mai ții minte?
 - Sigur că da. Acela era un alt început, domnule. Sunt convins că această natură a lor a fost intenționată, dar se pare că s-a schimbat ulterior la neamul lui Arfacsad. De ce să-i încurajăm s-o ia pe această cale? E un joc periculos cel pe care-l jucați toți cei de față. Le vor trebui miliarde de ani să-și învingă pornirile.
 - Poate nu chiar atât, dar nici nu o pot lua înainte prea repede. Noi trebuie să veghem și la acest lucru. Dacă doar le dărâmăm zidurile, firea lor va rămâne aceeași. În plus, cât putem face asta fără a stârni suspiciuni?
 - Eu spun că riscul pe care vi-l asumați este mult prea mare. Vor rămâne într-un stadiu de primitivism empatic, intelectual și religios pentru foarte mult timp și nici nu-și vor da seama de asta. Vor lua starea în care sunt ca naturală, firească. Orice altă gândire li s-ar părea absurdă și demnă de condamnat. Cel mai rău este că, de la o vreme, acest fel de a cugeta chiar va fi autentic, mai ales că nu i se va cunoaște originea. Nu va dura mult până veți vedea asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile indecente vor fi șterse.
Mulțumesc.