Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 noiembrie 2016

CĂLĂUZA - ULTIMA

 În plus, capacitățile lor de comunicare telepatică nu se limitau numai la cel de aproape. Fiecare era conectat cu oricine ar fi dorit de oriunde de pe suprafața planetei, ba mai mult, au reușit, după un timp, să comunice și cu semenii lor de pe alte planete. Universul li s-a deschis și au aflat că sunt părtași la o minune care nu se limita numai la ei.
 Andrei nu și-a părăsit casa de la marginea Antarcticii. A mai rămas acolo foarte mult timp. Aceste transformări pe el nu l-au afectat, pentru că era de mult timp din altă materie. El fusese așa cum era de când i-a fost dată starea de nemurire. Însă, după alte câteva secole, a vrut să exploreze și alte universuri. Atunci, a revenit la el Alex.
 - Am știut de la început că ești un înger.
 - Eu, nu, râse Alex amuzat de realul situației.
 Trecuse o vreme de când nu se mai întâlniseră, pentru că Alex, cel care a rămas pe planetă a murit în cele din urmă și s-a reunit cu jumătatea sa care era în alte sfere. Cât timp mai era în viață, a reușit să se apropie de Andrei și să observe cât de mult semăna cu cel pe care îl întâlnise demult la Petralona când i s-a arătat ca înger și-i recunoscu statutul de nemuritor. Nu avea cum să semene la chip, pentru că Andrei nu-i văzuse celuilalt chipul. Dar era ceva în ființa lui care-ți spunea că spiritul său este de mult mai de departe decât al tuturor celorlalți.
 - Și ce-ați făcut cu Luna, dacă pot să întreb, fu Andrei curios.
 - Am dus-o în universul din care a venit zeitatea. Am lăsat pe Titan un spirit care ne va anunța dacă asemenea faptă se va mai produce în acest colț de univers. Vom interveni înainte ca totul reînceapă.
 - Deci nu oamenii au dat viață acestui zeu. Nu a fost o creație a puterii lor de a materializa tot ceea ce-și doresc.
 - Oamenii nu i-au dat viață, asta așa este. Însă, prin credința lor direcționată greșit, au atras-o din universul ei într-al lor și însăși credința lor contribuia destul de consistent la rămânerea zeității aici.
 După o pauză, Alex îl întrebă pe Andrei:
 - Dar, tu ce ai de gând acum? Încotro vrei să te îndrepți?
 - Până când această planetă se va apropia de finalul periplului ei prin univers, până când această stea se va afla în pragul dispariției, vreau să văd ce-mi pot oferi și alte civilizații și, apoi, alte universuri, cât mai diferite de acesta în care m-am născut.
 - Dorința ta este poruncă pentru mine, îi zâmbi Alex făcându-i cu ochiul și dispărură amândoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile indecente vor fi șterse.
Mulțumesc.