Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 decembrie 2016

ÎN OGLINDĂ - 2

 Poate că umanitatea nu era pregătită să intre în marea familie cosmică. Poate că totuși, după cum se spunea de milenii, erau singuri în univers. Acestea erau cele mai auzite păreri pe toate canalele radio și de televiuziune pe care Goku le urmărea. Avea o plăcere deosebită în a urmări canale TV chiar și din țări a căror limbă îi era total necunoscută. Asta fiindcă, după foarte puțin timp de acomodare cu fonetica și persoana de pe ecran, pricepea aproape tot ceea ce se dorea a fi transmis.
 Majoritatea, când venea vorba despre civilizații de pe alte planete, era de părere că umanitatea nu era pregătită să fie parte integrantă din univers. Făcuse progrese, asta era cert, dar nu era de ajuns.
 Primul semnal a fost receptat de către unul dintre oamenii din Valparaiso, din fostul stat Chile. Acesta a fost cel dintâi care a recepționat semnalul, dar care a fost inițial bulversat de ceea ce vedea, crezând că este un nou canal pentru amuzamentul celor aflați la pensie și inițiat de corporația semnalului prin cablu universal. Vreo două luni de zile nu a spus nimănui despre descoperirea pe care a făcut-o, pentru că nici el nu i-a dat importanță. Era un moș de modă veche. Unul care încerca să prindă posturi, și se pare că și reușise, după o metodă foarte veche prin care cine dorea își trimitea o antenă pe orbită pe care o putea deplasa în ce loc dorea el, dar nu mai departe de Lună. Desigur el nu ținuse cont de această regulă pe care o încălcă de multe ori, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care nu spusese nimănui despre descoperirea lui.
 Dar ceea ce vedea el pe ecranul său părea din ce în ce mai interesant, până când și-a dat seama că nu avea cum să fie un nou canal al oamenilor, pentru că producția ar fi fost extrem de elaborată și, în consecință, costisitoare. Ceva era ciudat, dar nu îndrăznea decât acest gând. Când și-a permis luxul de a gândi mai departe, s-a dus personal la observatorul de lângă Santiago să reclame descoperirea. Nu credea chiar foarte tare că va fi luat în râs, dar nici nu avea convingerea că ceea ce vedea el zi de zi era o altă lume.
 La observator, toți fură uluiți de ceea ce vedeau, dar asta după ce au localizat sursa semnalului ca fiind undeva în constelația Săgetătorului, acolo unde oamenii, de altfel, mai căutaseră de foarte multe ori, dar nu găsiseră nimic. Nu se sfiise nimeni să transmită mai departe faptul că nu erau singuri în univers și că puteau chiar urmări această nouă civilizație în fiecare zi și noapte. Mulți își confecționaseră antene rudimentare pentru a prinde semnalul, dar foarte repede a fost transformat în semnal laser pentru ca fiecare televizor de pe planetă să poată vedea transmisia la o calitate superioară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile indecente vor fi șterse.
Mulțumesc.